Inloggen op ons Extranet
Vacuümstralers voor stofvrij zandstralen

Oppervlaktebewerking

Oppervlaktebewerking met een schurende zandstraler is het werken met krachtig gestuwde stromen schurend materiaal (zoals glasparels, corund, staalgrit, enz.) tegen een oppervlak onder hoge druk, om een ruw oppervlak glad te krijgen, of een glad oppervlak te verruwen, een oppervlak te vormen of om verontreinigingen zoals verf of roest te verwijderen.

Een van de belangrijkste uitdagingen bij oppervlaktebewerking met een zandstraler is ervoor zorgen dat de straalmiddelen de omringende werkomgeving niet verontreinigen. Oppervlaktebewerking moet binnen een omhullende ruimte worden uitgevoerd. Dit wordt meestal gedaan in een speciale straalruimte die is afgescheiden van andere werkzaamheden, zodat de werkstukken ofwel van en naar deze ruimte moeten worden vervoerd, of moeten worden ingepakt, wat leidt tot hogere exploitatiekosten.

Oppervlaktebewerking met vacuüm zandstralers

De vacuümzandstralers van Nederman stimuleren de productiviteit, dankzij het ontwerp van de vacuümkop samen met de voortdurende, niet-pulserende stroom van het straalschuurmiddel. U kunt sneller grotere oppervlakken bewerken en bespaart geld dankzij minder downtime en lagere kosten voor schuurmiddelen. Met de vacuümzandstralers kunt u ononderbroken werken en hetzelfde straalmiddel meerdere malen gebruiken, afhankelijk van het soort middel. Tijdens het voorbereiden van het oppervlak verzamelt de vacuümzandstraler het stof in plastic zakken. Efficiënte voorafscheiding van schuurmiddel met automatische filterreiniging met tegenluchtstroom zorgt ervoor dat de filters lang meegaan.Producten die een oplossing bieden: Oppervlaktebewerking