Inloggen op ons Extranet
Nederman-vacuümsystemen voor het strippen van tanks

Tankstrippen

Verzamel vloeistofresiduen in scheepstanks op veilige en efficiënte wijze

Tijdens het legen en reinigen van scheepstanken aan boord van olietankers en vrachtschepen, is de hoofdpomp niet in staat de laatste overblijvende 50– 60 liter (11– 13 gallons) op te zuigen.

Zonder extra apparatuur moet de tanker handmatig worden gereinigd, wat een tijdrovende en gevaarlijke bezigheid is, vooral wanneer men met ontvlambare vloeistoffen en gassen te maken heeft. Om dit veilig en efficiënt uit te voeren kan een tankstrip-unit worden geïnstalleerd.

Onze vacuümreinigingsystemen worden aan boord van tankers en productentankers gebruik voor zware tankstripwerkzaamheden en het opzuigen van vloeistoffen over lange verticale en horizontale afstanden. De vacuümsystemen zijn ATEX-gecertificeerd door bekende test- en goedkeuringsinstituten.

  • Afvoer van de laatste residuen
  • Minder handmatige reiniging
  • ATEX-gekeurd

Veilig en efficiënt reinigen en strippen van scheepstanks

Tankreinigings- en strip-units

De zware vacuüm-units voor tank strippen van Nederman worden gebruikt aan boord van tankers en productentankers, voor het uitvoeren van tankstripwerkzaamheden. De met perslucht aangedreven eenheden kunnen vloeistoffen over grote verticale hoogtes en horizontale lengtes verzamelen. Speciale aandacht is besteed aan het elimineren van explosiegevaren en de eenheden zijn EX-gecertificeerd door bekende test- en goedkeuringsinstituten. Alle onderdelen van de verschillende modellen zijn gemaakt van anti-statische/anti-geleidende materialen.

Nederman levert kleine flexibele en gemakkelijk draagbare eenheden evenals stationaire centrale installaties voor het reinigen van ladingtanks. De eenheden zijn op het dek gestationeerd en zuigen verticaal af van zinkputten in de tankbodem, ofwel via speciaal geïnstalleerde roestvrij stalen pijpen geïnstalleerd door de fabrikant van de ladingpomp, of via speciaal geleidende aanzuigslangen en aanzuiggereedschap dat met de vacuümeenheid wordt meegeleverd. De verzamelde residuen kunnen in slobtanks of andere reservoirs worden overgepompt of gespoeld.

Tankstrip-ejecteur van Nederman

De ejecteurreiniger van Nederman is zo krachtig dat, zelfs bij plaatsing op de catwalk, vloeistoffen gemakkelijk van een diepte tot 30 m (98 ft) kunnen worden verzameld. De aanzuigslang wordt verbonden met de stripleiding aan dek en de ejecteurreiniger doet het werk. Ejecteurreinigers van Nedermand hebben geen bewegende onderdelen, wat resulteert in een onderhoudsvrij en gemakkelijk te gebruiken product met een lange levensduur. Daarnaast kunnen ze gemakkelijk worden aangepast voor werkzaamheden in omgevingen met explosiegevaar.

De industriële vacuümeenheden voor zwaar gebruik van Nederman zijn mobiel of vast en kunnen worden aangedreven door lucht of elektriciteit, zodat ze kunnen voldoen aan de specifieke eisen aan boord.

Afbeelding van een tankstriptoepassing

+ vergroten voor meer - verbergenProducten die een oplossing bieden: Tankstrippen