Inloggen op ons Extranet

Resource management

Verwerk productieafval en bijmaterialen tot een winstgevende middelen

Veel productiebedrijven produceren grotere volumes bijproducten uit hun inkomende materialen dan daadwerkelijke producten. Met zorgvuldig resource management van het overschotmateriaal van uw bedrijf kunt u een kostenpost in een winstgevende meeropbrengst veranderen. Veel industrieën die werken met papier, platen, hout en metaal hebben een bron van onaangeboorde inkomsten.

Producten en oplossingen van Nederman voor eco-efficiënte productie dragen bij tot een verbeterd productiekostenbeheer, veiliger werkplekken en verminderde milieu-effecten.

Laat ons u helpen uw kosten en problemen in winst om te zetten. Nederman levert totaaloplossingen voor:

  • afzuiging en filtering
  • transportmanagement via vacuümoplossingen en/of transport
  • opslag
  • brikettering
  • ATEX-gecertificeerde producten voor brandbare materialen

Afvalwarmterecuperatie

Afhankelijk van het proces kan de afvalwarmte terug worden gebracht in de productie of worden gebruikt om kantoren en dergelijke te verwarmen. Terugwinning van de warmte betekent het besparen van energie en het terugdringen van CO2-emissies. Bij de huidige stijgende prijzen is het terugwinnen van warmte vaak een winstgevende investering met een korte terugverdienperiode.

Onderzoeken

Behandeling en opslag van materialen

Efficiënt transport en opslag van materialen zorgt voor een voortdurende stroom van materialen via korte afstanden naar andere processen en waarborgt de veiligheid van de medewerkers. Onjuist transport en opslag van materialen zorgt vaak voor ongelukken en downtime. Producten van Nederman zorgen ervoor dat uw materialen voortdurend in beweging blijven, zodat de prestaties worden geoptimaliseerd en de kans op ongelukken in hoge mate afneemt.

Onderzoeken

Houtafval

Houtstofextractie is cruciaal voor het verbeteren van de luchtkwaliteit in de werk- en naastgelegen omgeving en voor het verhogen van de productkwaliteit. Efficiënt beheer van overtollige materialen is noodzakelijk voor de productiestroom en kan een grote economische bijdrage leveren aan uw bedrijf. Onze houtstofafscheiders zijn betrouwbaar, zeer efficiënt en zuinig.

Onderzoeken

Metaalspaanders

Metaalspaanders en schroot kan winstgevend worden gerecycled, vooral als het materiaal geen andere residuen (olie, snijvloeistof, enz.) bevat en als het gebriketteerd is om de kosten van transport en vervoer te verlagen.

Onderzoeken

Papier- en kartonafval

Papier- en kartonstof kan op termijn leiden tot ernstige luchtwegproblemen. In hoge concentraties kan dit stof tevens brandbaar zijn. Nederman heeft de producten die zowel uw medewerkers als uw productiefaciliteiten tegen stof beschermmen.

Onderzoeken

Afzuiging van uitlaatgassen voor brandweer- en hulpvoertuigenkazernes

Nederman levert de meest veelomvattende oplossingen binnen de voertuiguitlaatgasafzuiging die voldoen aan de laatste normen en toonaangevende technologieën. Wij helpen u overal - vanaf planning, ontwerp en inbedrijfstelling tot onderhoud en dienstverlening. Meer dan 60 jaar ervaring en meer dan 100.000 installaties in hulpvoertuigenkazernes wereldwijd zorgen ervoor dat niemand aan ons kan tippen.

Gieterij-oplossingen voor de afzuiging van stof en rook

Toepassingen in gieterijen voor de afzuiging van stof en rook, voor een veilige, schone en efficiënte productie in de gieterij-industrie

Houtbewerkingsindustrie

Houtbewerking in de vorm van zagen, schaven, schuren en andere werkzaamheden zorgen voor zeer grote hoeveelheden zaagsel en schuurstof. Om dergelijke grote stromen houtafval veilig en efficiënt te vervoeren, heeft Nederman, op basis van filters, pijpleidingen / kanalen, ventilatoren, transportbanden, silo's en geautomatiseerde regelsystemen, een breed aanbod aan producten en systemen ontwikkeld.

Lassen en snijden

Lasdamp en -rookafzuiging en afzuiging van thermisch snijden voor een gezonde, veilige en efficiënte verwerkende industrie voor lassen en snijden. Dit beschermt zowel de lasser als de overige werknemers.

Metaalbewerking

Frezen, boren en slijpen genereren metaaldeeltjes. Onze eco-efficiënte oplossingen houden machines en gebouwen vrij van spaanders en onze olienevelfilters zuiveren de lucht van gevaarlijke oliedruppels. Met Nederman systemen voor slijpsel hantering en verwerking, koelvloeistof recycling en olie/water scheiding bent u verzekerd van schone lucht, langdurig leven van koelvloeistof, verlaagde kosten voor slijpsel hantering en koelvloeistof en betere prijzen bij het recyclen van schroot materiaal.

Autoschade herstel werkplaatsen

Nederman levert een brede reeks producten en systemen voor alle soorten voertuigen en alle soorten werkplaatsen voor voertuigen.

Kunststofbewerking

Kunststofbewerking creëert stof en vezels die klein genoeg zijn om de menselijke long binnen te dringen of de menselijke huid te penetreren en zo allergische reacties te veroorzaken. De meest efficiënte manier om de risico's te minimaliseren is deze stoffen direct bij de bron op te vangen. Nederman is de toonaangevende leverancier met uitgebreide ervaring in het ontwerpen en installeren van veilige en efficiënte systemen in de fabricage van kunststoffen en plastics overal ter wereld.