Inloggen op ons Extranet

Metaalspaanders

Winstgevende terugwinning en resourcemanagement van metaalspaanders en afdraaislijpsel

Machinale bewerkingen leiden tot kostbare bijproducten, metaalsplinters, afdraaislijpsel en metaalspanen. Er zijn echter mogelijkheden om de kosten te beperken en zelfs om het afval om te zetten in geld. De Nederman-methode bestaat eruit de waarde van het afvalmateriaal te verhogen en de kosten van de verwerking te verlagen. De belangrijkse manieren om de waarde van spaanders te verhogen is de verontreiniging met andere metalen, snijolie en dergelijke te minimaliseren, en de materiaalvolumes te minimaliseren om de kosten van transport en verwerking te verlagen.

Nederman-oplossingen voor resourcemanagement, omvatten:

  • maalmachines
  • pers
  • briketteerapparaten
  • rolbanden
  • pneumatische transportinrichtingen

Laat ons u helpen bij omzetten van afvalmateriaal en bijproducten in winst, waarbij tevens de werkomgeving wordt verbeterd.

De voordelen van resourcemanagement

Veel productiebedrijven produceren meer metaalspaanders en slijpsel uit hun inkomende materialen dan daadwerkelijke producten. CNC-draaibanken produceren meestal rond de 40-60 procent afdraaislijpsel wat tevens grote hoeveelheden snijolie of koelmiddel bevat. Vandaar dat er een boel kan worden gewonnen met effectief afvalbeheer van de metalen bijproducten van machinale bewerking.

Een goed ontworpen spaandersysteem van de juiste afmetingen kan waardevolle olie terugwinnen, de waarde van het metaalschroot opwaarderen en de kosten van transport en vervoer terugbrengen. Normaal gesproken verdient een compleet systeem zich met deze besparingen zeer snel terug. Nederman-oplossingen voor de verwerking van spaanders maximaliseren de waarde van metalen afdraaisplijpsel en minimaliseren de verliezen aan snijolie. Een spaanderverwerkingssysteem van Nederman bestaat normaal gesproken uit een maalmachine om de grootte van de spaanders te verkleinen, een pers om natte spaanders te ontdoen van olie en tenslotte een briketteermachine om briketten te vormen, die een grotere waarde hebben.

Onze oplossingen kunnen worden aangepast aan uw toepassing, capaciteit en layout-eisen.

Wij helpen metaalbewerkingsbedrijven over de hele wereld

Spaanders en koelmiddel kunnen een onaangeboord inkomen vormen voor elk bedrijf dat aan metaalbewerking doet. Wij hebben veel bedrijven geholpen deze schatten aan te boren door oplossingen te ontwerpen die koelmiddel terugwinnen en de levensduur ervan verlengen, en de verwerkingskosten van spaanders verlagen terwijl ze de waarde ervan verhogen. Tevens hebben wij een uitgebreide ervaring in het oplossen van luchtverontreinigingsproblemen die veroorzaakt worden door koelmiddelen. Onze oplossingen omvatten alle soorten werkplaatsmachines, van conventionele machines tot aan de laatste hoge-snelheid CNC-apparatuur. Wij leveren zeer efficiënte filteroplossingen voor uiteenlopende bewerkingen, zoals slijpen, draaien, machinale bewerking, boren en hobben.
+ vergroten voor meer - verbergen


Producten die een oplossing bieden: Metaalspaanders