Inloggen op ons Extranet

Papier- en kartonafval

Industriële processen die te maken hebben met papier en karton schudden fijn stof en inkt vrij dat in de lucht gaat zweven. Dit stof kan op termijn leiden tot ernstige luchtwegproblemen voor uw medewerkers, zoals astma, bronchitis, allergische reacties, bindvliesontsteking en buiten adem zijn. Risicolocaties zijn onder andere papierbedrijven, documentvernietigingsbedrijven, postdiensten en dergelijke.

In hoge concentraties is papier- en kartonstof brandbaar. De enige manier om stofconcentraties laag te houden is het stof uit de ruimte af te zuigen. Veel faciliteiten blazen enkel de stof van hun machines, waardoor er een hoge concentratie in de lucht ontstaat die kan leiden tot een stofexplosie.

Nederman heeft al jaren ervaring met het verwerken van lastig stof. Wij hebben alle gereedschappen die nodig zijn om volledig turnkey-oplossingen te leveren voor uw papier- en kartontoepassingen. Wij ontwerpen, fabriceren en kunnen alle componenten van uw stofbeheersingsoplossingen installeren. Daarnaast is Nederman expert op het gebied van de NFPA-regelgeving en hoe deze van toepassing zijn op het verzamelen van stof. Wij kunnen een systeem leveren dat voldoet aan de NFPA-codes en ATEX-gecertificeerd is. Bescherm uw bedrijf tegen een stofexplosie met een turnkey-oplissing van Nederman voor uw papier- en kartontoepassingen.



Producten die een oplossing bieden: Papier- en kartonafval